SIVAA FOR GET IT

ET LITT ANNERLEDES OPPDRAG…

Lurer du på hva oppdraget mitt for Get It Kopervik går ut på? 

Det er egentlig litt uvanlig for en klesbutikk, men det var det som trigget meg til å ville gjøre det. 

Hanne Line Damm som driver Get It ønsket seg en litt annerledes profil på sosiale medier. En stemme som kunne formidle tekster om temaer som hun brenner for og synes er viktig at vi setter litt fokus på. 

Hun ønsket seg noe som gikk litt utenom den vanlige måten å markedsføre en butikk på. Hun ville rett og slett bruke kanalen sin til å si litt mer. Oppdraget mitt er altså å skrive kortere (men fortsatt lange for SoMe) tekster om viktige tema.

Her er det journalistikken som er i fokus og det er teksten som skal skinne, som skal opplyse og som skal inspirere.

Hvor kult er ikke det, at en klesbutikk som tjener pengene sine på å markedsføre produktene sine også velger å bruke kanalen sin til noe mer, noe som kan både løfte bybildet, i tekster som handler om Kopervik, og som kan inspirere andre til å tenke mer over både likestilling, egen helse og eget selvbilde.

Her var det jeg kom inn i bildet. Hun hadde lest en del av det jeg hadde skrevet og likte måten jeg formidlet på. Det at jeg er ihuga koperviking og grunnlegger av «Handla hima» tenker jeg også er en bonus. 

Jeg kan Kopervik, jeg kjenner folkene og jeg kjenner kulturen. 

Jeg er i tillegg uendelig opptatt av at man skal behandle mennesker likt, se hverandre og gå foran som et godt eksempel. 

Jeg sier kun «ja» til og gjør ting jeg kan stå 100% inne for. Ser jeg ikke meg selv i det jeg gjør gjør jeg det rett og slett ikke. 

Ingenting er viktige for meg enn å stå støtt i hvem jeg er og hva jeg driver med. Også når jeg formilder. Det at jeg får fritt spillerom til å skrive på min måte og formidle temaene slik jeg vil gjør at tekstene skrives fra mitt ståsted, noe som er med på å gjøre det mer ekte. 

Jeg skriver det jeg har på hjertet, sånn er det bare. 

Jeg er utdannet journalist med bakgrunn i både TV, avis, radio og magasin. Jeg har en master i kreativ foto og har i tillegg studert fotojournalistikk, samt tekst for reklame og markedsføring. 

Jeg har også takket nei til London College Of Fashion, ikke bare en, men to ganger. Bare det å komme inn her er ganske stort. Jeg kjenner av og til på det, at jeg takket nei. Det er vanskelig å se for seg et annet liv enn det jeg har nå, men likevel, når man ser hvor stort det har blitt med influencere og hvor stor moteindustrien på nett er så lurer jeg av og til på hvor jeg hadde vært hadde jeg valgt denne veien. Jeg skulle bli motejournalist lenge før mange av de som jobber i bransjen i dag visste hva dette var. Men det er en del om meg som ikke er så tøff som jeg gjerne fremstår, som velger trygghet foran å ta sjanser. Det var derfor jeg valgte vekk London til fordel for en Mastergrad i Media og en Bachelor i journalistikk fra Southampton. Et meget godt valg likevel som har gitt meg utrolige muligheter, innen flere områder enn jeg hadde drømt om.

Selv om jeg valgte vekk moten har jeg fått utrolige opplevelser som modell for diverse oppdragsgivere og blant annet gått brudeshow i Vera Wang, samt vært modell for Wedding Today hvor jeg fikk gå i  kreasjoner fra blant annet Dolce og Gabanna. Se for deg scenen i Sex og singelliv filmen hvor Carrie prøver brudekjoler fra alle de største motehusene. Det var faktisk litt sånn! 

Læreren min i fotojournalistikk og på masteren var Karin Stowe, en anerkjent Amnesty fotograf og motefotograf for I.D Magazine.

Interessen min for mote går tilbake så lenge jeg kan huske og når det kommer til klær så nekter jeg å ta på meg noe som ikke er meg. Du skal aldri tvile på om klærene jeg har på meg er noe jeg faktisk hadde kjøpt, det er det! Akkurat dette er viktig for meg. Jeg studerer trendene og liker å være litt foran. Jeg ser alltid til England for å hente inspirasjon og for meg så er det øst London som gjelder, her bodde jeg etter Southampton og det er rett og slett «the place to be» når det kommer til trender, innenfor de fleste områder! 

Jeg elsker England og det vil alltid være en del av meg, men jeg er lykkelig hjemme i Kopervik, på tolvte året nå! 

Jeg brenner for å sette byen vår på kartet, være et godt forbilde og at det å være sitt autentiske jeg, det skal være målet! 

Sånn… da vet dere litt mer om hvor dette prosjektet sammen med Get It kom til og hvem jeg er. 

Lurer du på noe mer så er det bare å gi et lite vink så skal jeg svare så godt jeg kan! 

Live Long and Prosper!