– En kvinnes rett –

Går du i tog 8. mars?

Feirer du deg selv og kvinnene i ditt liv?

Har dagen betydning for deg eller er det bare enda en dag?

Du trenger ikke være rødstrømpe for at kvinnedagen skal være en dag du skal vie litt oppmerksomhet. Du trenger bare bry deg om rettighetene dine, og rettighetene til dine medmennesker. Kvinnedagen er viktig. Det er viktig at den har en stemme. At noen tørr å hyle litt denne dagen, hyle for rettferdighet.

Rettferdighet for alle mennesker, likestilling mellom kjønn og at alle mennesker, gutter som jenter har lik rett til å ha en god, trygg og sikker hverdag. En hverdag med lik rett til å gå på skole, lik rett til å velge sin egen vei og lik rett til å være lykkelig i kjærligheten.

Mye er likt mellom oss nå, kvinner og menn. Likevel er det fortsatt store ulikheter, ulikheter som man kanskje ikke skal se bort fra. Når vi snakker om likestilling er det likevel en ting som er viktig å se at det finnes en forskjell på, det er nemlig forskjell på oss fra biologiens side. En mann vil nok i de fleste tilfeller være fysisk sterkere, være bygd annerledes. Vi kan ikke sette oss side ved side rent biologisk, per i dag så bærer ikke mannen fram barn, det er det vi kvinner som gjør.

Hvordan vi vrir og vender på det vil det være en forskjell, men når det kommer til høyere utdanning, høyere stillinger og lik lønn så er den jammen meg på tide at vi stiller likt.

Tanken om at et kjønn skal være mer verdt enn et annet er uhyre skremmende, det å bli satt i bås slik. Målt ut i fra hvilken side av streken du landet på da du ble til i stedet for hva du kan og hva du kan få til.

Trenger vi Kvinnedagen er det noen som spør. Ja, vi trenger i den i den forstand at vi trenger å bli minnet på at selv om vi står likere i dag er avstanden mellom oss fortsatt såpass stor at vi må må aldri slutte å kjempe for det vi tror på, kjempe for en kvinnes rett.

#getitkopervik #annerledesprosjekt #bysivaa #handlahima #byenvårkopevik #kvinnedagen

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *