– Barndomsføtter i byen vår –

Byen min, byen din, byen vår. Har du gått gjennom den og tenkt på menneskene som står innenfor døren i butikkene som ligger der? Hvem de er og hvor de kommer fra? Hva som gjorde at de valgte som de gjorde, å stå der for å bidra til at du får det du vil ha? Dag etter dag står de der, time etter time, ofte lenge etter stengetid, før åpning, på helligdager og andre dager.

Har du tenkt over hva det kreves, det å drive for seg selv? Du skjønner, det koster å være grunder. Det er slett ikke for alle, kun for noen ytterst få.

I 2021 er det 39 år siden Hellen Lund kjøpte butikken hun jobbet i. Gravid med sitt første barn overtok hun nøklene til det som skulle bli hennes livsverk, Madame Parfymeri. På hjørnet midt i gågaten står døren alltid åpen, for ung, gammel, liten, stor, rik eller fattig. Et sted hvor alle føler de hører til.

Det har ikke alltid bare vært gøy, det har krevd uendelig mange timer og har ført til at hun har forsaket mye, deriblant tid juleverksteder med barna år etter år. Likevel har ønsket om å skape noe og bidra til lokalsamfunnet stått så sterkt at det har vært verdt det, det er en del av henne nå, en livsstil og et liv hun aldri ville vært foruten.

Det er mennesker som Hellen som gjør at byen din lever, at vi beveger oss fremover, at vi har mulighet til å se bakover, på år med vekst og utvikling.

Byen vår trenger disse menneskene, men like mye som vi trenger dem trenger de oss. Vi må bli flinkere å huske på dette. At vi trenger hverandre dersom vi vil at byen skal bestå, se videre utvikling. For at byen skal være der for de små, de som skal vokse opp og som også skal kunne se tilbake, om mange år, på byen sin som om det var i går.

Barndomsføtter sprang gjennom gaten, frem og tilbake, på jakt etter noe, noe stort, noe smått, noe de enda ikke vet hva er, men når de finner det så er det akkurat det de hadde ønsket seg, så lenge, her i byen vår.

Tekst: Siv Haugvaldstad Bygnes

#handlahima #byenvårkopervik#getitkopervik #grunder #madameparfymeri

.

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *