Nytt år – ja, bare et nytt år ….

Screenshot: Google

Nå er vi noen dager inn i det nye året. Det har for mange begynt med brask og bram.

Trening, sunn mat, sukkerfri og sykdom.

Akkurat nå sitter jeg her halvslakk med feber, vondt i hodet og vondt i ørene. Jeg hater, som de fleste, å være syk.

Slik er det vel det ser ut litt over hele linjen akkurat for øyeblikket, meg inkludert.

Føler meg ekkel og tiltaksløs, noe som vel egentlig er helt å forvente. Det å bli syk er jo også kroppen sin måte å si at det er på tide med en liten pause, sette ned tempo.

Så er det jo akkurat det, vi har jo hatt ukesvis med å roe ned tempo… eller har vi det?

For min del så synes jeg julen var over før jeg fikk satt meg ned. Det er litt rart, man går og venter på julen et helt år og før vi vet ordet av det så er det et år igjen til neste gang.

Det er flott med jul, det er det ingen tvil om. Det har, og vil nok alltid forbli den fineste tiden jeg vet. Men.. at det er en tid for å roe helt ned og slappe av, det tror jeg ikke. Vi blir alle oppslukt av julen, av hvor mye vi skal kose oss, alt vi skal gjøre og alle vi skal besøke.

Når første nyttårsdag kom var jeg så sliten at jeg følte meg helt tom i kroppen. I morgen var det alt jobb igjen. Hvor ble de 11 dagene med fri egentlig av. De ble til pinnekjøtt-middag, ribbe-middag, komler og så litt pinnekjøtt igjen og alt dette før vi stekte en hel kalkun og spiste 10kg med assorterte oster. Ja, for å ikke snakke om antall glass med rødvin og julebrus, mokkabønner og kremtopper.

Blant all spisingen ble det også noen joggeturer, bare for å starte nyttårsforsettene litt før slik at det ikke blir så teit når 1. januar kommer og man skal hoppe etter Wirkola for å komme gjennom alle de nye målene man har satt seg før året 2020 ringes inn.

Joda, jeg elsker jul og jeg elsker tanken på et nytt år med nye blanke ark. Mitt år – ditt år – alles nye år.

Men akkurat nå, her jeg sitter med vondt i hodet og vondt i kroppen, så tenker jeg at kanskje, bare kanskje skal jeg bare la det være bare enda et nytt år. Ikke tenke så mye på alt jeg skal få gjort, alle målene jeg skal nå.

Kanskje, bare kanskje, så skal jeg bare la det nye året komme og gå, slik alle de andre årene har gjort.

Kanskje er det bedre å bare se hva året bringer, forte seg langsomt gjennom 2019, leve i øyeblikket.

Ta seg tid til å bare være – vi har det da vel ikke travelt.

Tren litt her, tren litt der, spis god mat, les, gå turer og ikke minst tilbring tid sammen med de man bryr seg om.

Steng ut alt maset, bare pust langsomt og bare lag deg en fin dag.

Kanskje, bare kanskje er det det som skal være nyttårsforsettet for 2019. —

Live Long and Prosper –

Sivaa

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *