Gledelig Jul alle sammen – gledelig jul – ADVENT I MARS

Jeg tenkte jeg skulle dele de tekstene jeg skriver for Get It Kopervik her på bloggen.

I desember skrev jeg noen tekster i forbindelse med advent og selv om jula er forbi så legger jeg de likevel ut her.

Det er totalt fire innlegg i forbindelse med advent. Dette er tredje advent.

 

– Gledelig Jul alle sammen – gledelig jul –

________________

Foto: Studio Asbjørnsdatter

Gleder du deg til jul? Nå er det plutselig ikke mange dagene igjen.

Mange kjenner kanskje på stresset nå, det er jo så mye å gjøre. Vi vasker hus fra gulv til tak, baker, kjøper, pakker inn, glemmer å puste og ta det viktigste med julen, helt inn. Vi må lære oss å senke skuldrene, skru ned forventningene og glede oss over alle de små øyeblikkene vi opplever før desember er over.

Mange voksne tenker at jula er best for ungene, vi bli glad om de blir glad og det er selvfølgelig en tid hvor barna står i fokus. Likevel lurer jeg på, kan vi vi også glede oss som ungene. Som voksen er jula ofte todelt, den er sår og fin på samme tid. Den minner oss gjerne om savn, om følelsen av å ikke høre til noe sted, av å være alene i verden. På samme tid er den et bilde på godhet, håp, latter og glede!

Det er noe magisk med jula, på godt og vondt. Det er en tid for tradisjoner og en tid for å være sammen, legge vekk telefonene og bare være i øyeblikket. Lukten av pinnekjøtt som siver ut i rommet og treffer grenen på juletreet, klokkene som kimer fra kirketårnet og barneføtter som springer over gulvet, som ikke klarer å vente, kjenner at det nesten brister av spenning, for man har jo tross alt vært snill i år.

Gledelig jul, alle sammen. Ta varne på minnene i år, pakk dem inn og vær ekstra rause med hverandre. Vi er heldige, så innmari heldige vi som får bo i dette landet vårt. Vi må være flinke å huske bedre på det. Vi må være flinkere til å glede oss på vegne av andre, vi må bli varmere, rausere.

Den blir annerledes for mange i år, jula, men la oss gjør den ekstra fin, der vi er, med de vi er sammen med, men la oss også sende noen varme tanker ut til de som sitter alene, som ikke har et hjem og de som har trukket et kortere strå enn oss, la oss være gla i dem.

God tredje søndag i advent!

Tekst: Siv Haugvaldstad Bygnes for GET IT Kopervik

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *