Forventninger skribles ned på blanke ark – ADVENT I MARS

Jeg tenkte jeg skulle dele de tekstene jeg skriver for Get It Kopervik her på bloggen.

I desember skrev jeg noen tekster i forbindelse med advent og selv om jula er forbi så legger jeg de likevel ut her.

Det er totalt fire innlegg i forbindelse med advent. Dette er fjerde advent.

– Forventninger skribles ned på blanke ark –

_______________

Foto: Studio Asbjørnsdatter

Nå kribler det litt i magen, julekvelden er snart her. Ikke en uke igjen, bare dager å telle ned. Julen blir nok fin i år. Kanskje den overrasker oss. Kanskje den til og med blir finere enn andre år.

Tenk, nå er det snart over dette året, dette veldig rare året. Et år som virkelig ikke har vært som andre år. Et år som har gått alt for fort, langsomt.

I det vi er ferd med å tre ut av et år og inn i et nytt tenker vi gjerne både på året som har gått og det nye året som kommer.

Vi planlegger og setter oss mål for hva vi ønsker å oppnå i det kalenderen slår over til januar. Vi er rare dyr vi mennesker, sånt sett. Vi har en egen evne til å hele tiden prøve å styre det som skjer rundt oss, male bildene i forkant. Ved utgangen av dette året kan vi gjerne reflektere litt over noen kloke ord sagt av en sprudlende bjørn i en velkjent Disney klassiker – Ta livet som det faller seg. Ja, ta det som det faller seg. Gi blaffen i bekymringer og strev! Klok bjørn, han Baloo.

For er det noe vi har lært i år er det vel at man kan ikke planlegge alt. Man kan ha forhåpninger om at ting blir slik vi ønsker, men når vi ser tilbake på året som har gått har vi nok alle lært at veien har vært kort fra normal hverdag til global unntakstilstand.

Vi kommer alle til å huske dette året, men litt etter litt kommer det klare bilde til å blekne og erstattes av nye år, nye små og store hendelser. I det vi teller ned, 10 – 9 – 8 og klokken slår tolv nyttårsaften, i det rakettene lyser opp den svarte himmelen tenk litt over hvor uendelig stort det er, universet.

Tenk at vi får leve her, på godt og vondt. Tenk at vi finnes, du og jeg. Tenk at selv om ting noen ganger ikke går som planlagt så er vi her. Tenk at alle øyeblikkene, hvert blunk er verdt å ta med, når vi vandrer videre i livet, inn i 2021.

Lag deg en riktig fin jul og et varmt nytt år. God fjerde søndag i advent!

Tekst: Siv Haugvaldstad Bygnes for GET IT Kopervik.


 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *