– Likevekt –

Har du tenkt på det, at uendelig lange og mørke januar snart er forbi? Har vi blitt så vant til at dagene våre går mye saktere at vi rett og slett ikke har registrert hvordan januar bare forsvant, rant ut i en blanding av regn og slaps, og noen få dager med nydelig vinterkulde og snø. Var det dette som gjorde at dagene ble kortere?

Hva har du brukt januar på? Har du hoppet etter nyttårsforsettene og prøvd å kutte ut sukker, usunn mat, trene og prøve å bli en bedre utgave av deg selv? 

Men hva er en bedre utgave av seg selv, sånn egentlig? 

Den forventningen vi har til oss selv som enten er selvpåført eller som man tenker samfunnet har til oss. Den forventningen fører uansett på en eller annen måte at vi sulter oss, spiser knekkebrød og agurk, vi springer, går og står i kø for å komme inn på treningssenteret akkurat i det kalenderen blar over på et nytt år. 

Blanke ark begrunner mange det med, sunnere start. 

Så, når slutten av januar kommer har nyttårsforsettene for mange allerede røket og vi sitter igjen med dårlig samvittighet og en skål med smågodt mens vi atter en gang blar oss gjennom Netflix og syns litt syns på oss selv. Det gikk ikke denne gang heller. 

Hva er egentlig greia med nyttårsforsett? Det kan være en fin mulighet til å gjør noen endringer dersom man ønsker det, men tingen er at fallhøyden er stor dersom vi biter over for mye på en gang. 

I stedet for å gå inn med alt man har hvorfor ikke ta det gradvis, litt etter litt gjennom hele året. Vi kan ikke alle være supertrent og supersunne hele tiden heller, vi må ikke være som alle andre, vi må være oss selv. 

Tenk, hva om vi heller går for likevekt, balanse i livet vårt? Gå for økt helsegevinst og et sunt indre. Ta vare på oss selv, men også unne oss en liten utskeielse i ny og ne.

Året er langt og det viktigste man kan gjøre er å finne en balanse som gjør at man har det godt med seg selv, flere dager i året enn ikke. 

Tekst: Siv Haugvaldstad Bygnes for GET IT Kopervik

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *