Dumb blondes….

onsdag 13. mars 2013


Jeg kjenner at jeg er litt provosert om dagen. Det snakkes om likestilling mellom kvinner og menn, men når jeg ser reklame for TV3 og Paradise Hotel synes jeg det burde tas opp litt debatt på brunetter og blondiner. 
Off blir rett å slett skikkelig flau når jeg ser hvordan programmet velger å fremstille blondiner. Dumme, lette på tråd og med et hode fullt av luft, akkurat som en ballong som sprekker bare det tenker en fornuftig tanke. Teamet i TV3 må virkelig bruke lang tid på å luke ut de blondinene som bekrefter folks syn på at blond og intelligens virkelig ikke hører sammen. 
Tommelen ned for dem…..
Jeg er født blondere enn blond, og helt ærlig, med et utseende jeg ikke kan klage så mye over. Hadde jeg gjort det synes jeg egentlig det hadde blitt for dumt, jeg er ikke direkte stygg å se til… Dette vet jeg! Det betyr heller ikke at jeg oser av selvtillit… Alltid har jeg strevd for å vise at jeg ikke er en dum blondine, men at jeg har IQ, tanker og meninger om det meste. Jeg var smart nok til å få gode karakterer på skolen, jeg kom inn på alle universiteter jeg søkte journalistikk og jeg fullførte og besto en master. 
Ikke så dum likevel kanskje? 
Selv om jeg kler best platinablond hår og ja, føler meg mest vel med det, det er jo det speilbildet jeg kjenner, så betyr ikke dette at jeger blottet for noen som helst sosial intelligens og annen intelligens. 
Jeg elsker klær og mote, synes Sex og Singel-liv er fantastisk gøy og jeg leser moteblader og kjendisnytt som bare det…… MEN, dette er ikke den jeg er mesteparten av tiden, det er bare en del av meg, den samme delen som også bruker tid på sminke, hår og outfits. 
Den største delen av meg er nok den ikke så mange ser. De fleste vennene mine husker at da jeg var ung ble jeg kalt Pamela, og jeg kan ærlig si at jeg ennå ikke klarer å se på den jenta som satte dette ut i livet, hun vet sikkert ikke hvor mye det såret meg, og hvor mye jeg slet med det, i årevis. 
Jeg som jobbet så hardt for å vise at jeg var glup, og at det blonde håret bare var en del av meg. 
En forventer gjerne ikke av en platina blond jente at hun tilbragte ca. 3-4 timer hver dag på å gjøre lekser, og elsket det over alt på jord. At det kjekkeste bladet i verden er Illustrert Vitenskap og ble abonnert på i årevis, til og med sendt fra Norge til England i perioder når jeg bodde der. At får jeg valget så foretrekker jeg enhver Sci-Fi film over alt annet. Jeg ikke ler av guttene i BigBang, men at jeg ler med dem. At favorittboken er Ringenes Herre både norsk og engelsk utgave. At jeg hører mest på indie musikk og metal før pop. At jeg ikke er redd for å brekke en negl eller grave i gjørma. 
At jeg ikke er redd for å vise meg uten sminke og i jobbebuksa på Coop. 
I 2013 må der da for søren være lov til både være blond og smart! 
Fy Fy til TV3 for å fortsette å male et bilde av oss der vi blir alle dratt under samme kam. 
Det finnes nok like mange brunetter med bare luft mellom ørene…. Hvor er de?

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *