Full rulle og lange flate….

søndag 3. mars 2013

Strekninger, takk og lov! 
Det er søndag og hviledagen. Jeg er nå av den oppfatning at jeg egentlig synes at den skal holdes hellig. Ligge lenge i sengen, gjerne frokost og film i sengen, så lage god mat, gå lange turer, være med venner, leie film og slappe mer av på kvelden…Men neida, ikke her i huset, her «bygger» vi jo hus og ikke minst et hjem.

Som jeg har nevnt i de to forrige innleggene så har livet mitt forandret seg ganske drastisk de siste fire årene, og som nevnt, det har vært mange tunge stunder. Når det er sagt og sagt igjen, så har det også vært noe som har gjort dagene mine så ufattelig mye finere, og det er Tommy. Han sitter rett ovenfor meg i sofaen og koser seg meg dataspill. Han er herlig. En bedre mann skal man lete lenge etter. Han er rolig og snill, han lytter, ytrer meninger og vi har det så utrolig morsomt sammen. Føler rett og slett jeg traff spikeren på hodet med han.

Vi har jo nå kjøpt oss dette huset som mange har fått med seg, ja, de vi kjenner har jo selvfølgelig det. De har heller ikke sett oss så veldig mye siden vi kjøpte det.
Det var for meg kjærlighet ved første blikk, et herskapshus(etter min mening) av dimensjoner og bak alle de brune, gule og grønne tapetene så jeg for meg romantikk og glede, trygghet og ro, alt dette med en praktfull utsikt som du skal lete lenge etter i dag. Slike tomter finnes nesten ikke å oppdrive. Så nå sitter jeg her da i utsikten min, det er fred i stuen og den eneste lyden jeg hører er datamaskinene våre som surrer og går.

Dere vil kanskje ikke tro det, men det er flott her, og jeg takker hver dag for at alt dette er mitt, ja, og selvsagt Tommy sitt. Det føles deilig å eie noe, selv om Tommy eier 50% han også. Der gjør det nesten flottere synes jeg, å eie noe sammen med noen, endelig. Følte lenge at alle var kommet så langt i livet sitt, og jeg gikk liksom tilbake 10 skritt hele veien. Var så lenge i England og levde et spennende og rikt liv, og kom hjem til flotte foreldre og kunne dele opplevelsene mine med dem. Så gikk pappa bort, så ble mamma syk, så flyttet jeg hjem, var alene og bodde på pikerommet. Alt ble bedre med Tommy, og jeg tror han vet hvor glad jeg er i ham, føler at jeg er flink til å si det.

Huset hadde nok ikke vært det samme uten å hatt noen å dele det med.
Selv om huset er flott nå, og plasseringen har vært topp hele veien så har vi hatt mye å holde fingrene i de siste par månedene. Vi har renovert hele huset, eller i første omgang nå er hovedetasjen så og si ferdig. Vi har begynt på underetasjen, og det er her vi har holdt på i dag. Vi har rett og slett malt på vaskerommet, både vegger og ytterdør. Det er helt utrolig hva et strøk med maling kan gjøre. Hvite vegger og svart bengalakk på døren, ser mye nyere ut med en gang. I morgen skal vi male gulvet mørke grått og få på plass garderobeskap og så kan jeg forhåpentligvis vaske klær i morgen kveld, det skal bli så utrolig deilig.

Jeg ser jo at veldig mange jenter er så opptatt av interiør, merker og hvordan de skal ha det. Det jeg ofte har lurt på er om alle virkelig velger ting de har lyst på eller om de kjøper tingbare fordi det er dyrt eller det er den trenden akkurat nå. Når jeg eller vi har pusset opp så har vi ikke brydd oss noe om trender egentlig, det orker jeg ikke, synes det blir litt for mye styr. Jeg kan nok absolutt si at det nok er innspill her også som er preget av trender som er eller har vært, men det er ikke dette som er vektlagt hos oss.

Hjemmet vårt reflekterer oss synes jeg, hvem vi er, og jeg kommer nok ganske godt til syne i rommene hos oss.
Her er det varmt og godt, det er rolige farger og jeg vil vel kanskje si i overkant romantisk med masse lysekroner og sølv. Jeg elsker sølv. Ja, jeg vet at nå er det messing som er inn, men akkurat det driter jeg litt i. Messing er ikke meg, men sølv, det er meg. Vi har klassiske møbler og mye klassiske pyntegjenstander.
Det finnes flotte merker som Lene Bjerre, Lexington og Willeroy, men jeg har også lysestaker fra Nille og hyller og bord fra Ikea. Jeg er ikke så opptatt av at alt skal være det merket eller det merket, men jeg innrømmer at jeg også liker fine ting, men alt med måte. Jeg kan helt fint kjøpe billig og kjøper jeg dyrt er det for jeg liker det, ikke det at jeg faller under presset for å ha bare fordi andre har. Fint om folk synes vi har det fint, men dette er et hus for meg og Tommy, først og fremst, det er vi som skal bo her, tilbringe tid her sammen og da er det det som er fokuset. Som mange jenter så elsker jeg også å dulle hjemme, prøve den lampen der eller den stolen her, jeg tror det ligger latent i oss. Før så var jeg nok litt mer retro og gjenbruk, men nå som jeg har hus så tenker jeg nok litt mer over hva som blir kjøpt, det er først nå jeg legger penger ned i ting. Det er helt annerledes synes jeg å leie en leilighet enn å eie et hus. Du blir nok litt mer nøye når det er ditt eget, og dette er første gang jeg har anledning til å gjøre og få det akkurat som jeg vil. Forutsatt at Tommy er enig, for til gutt å være så har han mye meninger, og det elsker jeg ved ham. Han engasjerer seg og selv om han ikke alltid vinner de diskusjonene om hvor ting skal stå og hvordan det skal være så viser han at dette er også hans hus og vi må finne en gyllen middelvei.

Jeg lurer på om han snart synes det er for mye sølv……

Jeg legger ut noen bilder nå så kan dere ta en liten titt!

Velkommen inn til oss 🙂 

Husets fasade – i sommer blir det hvit

Inngangsparti

Stue – ved utsikt

Stue – Hyller fra Ikea

TV krok 

Stue – One of a kind stolen min fra Bohus – Himmelstol

Kjøkken

Soverommet vårt – HjerteromDet kommer flere bilder siden, men her er noe bilder som viser huset før vi startet på oppussingen:

Stuen

Kjøkken

Soverom- Takk – 
Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

– ​​Live Long And Prosper –

– Sivaa

Sivaa

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *